Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΝομός Βοιωτίας - Παρνασσός

Ο νομός της Βοιωτίας βρίσκεται βόρεια του νομού Αττικής και είναι μια περιοχή που προσφέρεται για να την επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε όμορφα τοπία και χωριά όλο τον χρόνο, απολαμβάνοντας στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Είναι πολύ κοντά και έχει εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και οι παραλίες της κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου, σας προσκαλούν το καλοκαίρι για στιγμές δροσιάς στην γαλάζια θάλασσα.

Βοιωτία Ξενοδοχεία Ταξίδι Βοιωτία Δελφοί Βοιωτία Διαμονή Στερεά Ελλάδα

Συνδυάζοντας τις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού, με τις γαλάζιες ακτές, η Βοιωτία είναι ο απόλυτος συνδυασμός για διακοπές κοντά στην φύση και τις Ελληνικές ομορφιές.

Πρωτεύουσα του νομού είναι η Λεβαδιά, που είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους με τα νερά του ποταμού Ερκίνα να την διασχίζουν.

Το φημισμένο χωριό της Αράχοβας βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια της Βοιωτίας και είναι εξαιρετικά δημοφιλές κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπου οι επισκέπτες του καταφθάνουν για να απολαύσουν το χιόνι και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Η Βοιωτία είναι μεγάλος νομός και είναι γεμάτος από ιστορικά και αρχαία αξιοθέατα, πανέμορφα χωριά και εντυπωσιακά τοπία, που αξίζει να τα επισκεφτεί κάποιος.

Εκτός από την Λεβαδιά και την Αράχοβα, υπάρχουν και άλλα χωριά με σημαντικό παρελθόν και ιστορία, όπως η Χαιρώνεια, όπου πραγματοποιήθηκε η ιστορική μάχη της Χαιρώνειας, με τις εχθρικές ελληνικές δυνάμεις, να γνωρίσουν οικτρή ήττα από τον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο.

Στην Χαιρώνεια υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας ακροπόλεως, το θέατρο, καθώς και το μουσείο όπου εκτίθενται σημαντικά και εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα, από την ευρύτερη περιοχή.

Η Θήβα είναι ακόμα μια πόλη σημαντική, που έπαιξε σημαντικό ρόλο και ήκμασε στην αρχαιότητα. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βοιωτίας και η γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή και του φημισμένου ποιητή Πίνδαρου. Το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με τα αρχαία ευρήματα που εκτίθενται εδώ, καθώς και ο εντυπωσιακός ναός του Ισμηνίου Απόλλωνα που χτίστηκε το 371 πχ.

Η Βοιωτία είναι αποτελεί θαυμάσια επιλογή για τις διακοπές σας, στην Ελλάδα και τον Παρνασσό. Με τις χιονισμένες πλαγιές που ενδείκνυται για σκι τον χειμώνα, τις βραχώδεις και καταπράσινες διαδρομές για εναλλακτικά sports την άνοιξη, όπως trekking, hiking κ.α. και τις καταγάλανες ακτές που σας προσκαλούν το καλοκαίρι στα δροσερά νερά τους, η Βοιωτία είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές χειμώνα-καλοκαίρι.

Επιλέγοντας την Βοιωτία για τις διακοπές σας, έχετε την ιδανική βάση για να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε γειτονικούς νομούς όπως η Φωκίδα στην οποία ανήκουν οι Δελφοί, η Φθιώτιδα με τις πολλές ακτές και τις παραλίες με τα τουριστικά θέρετρα, όπως τα Καμένα Βούρλα και ο Άγιος Κωνσταντίνος.

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands