Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΤαξίδια και Διακοπές στον Παρνασσό

Ο Παρνασσός είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, με πολλά αξιοθέατα και πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο το χρόνο. Με πανέμορφες παραλίες και ορεινά χωριά, προσφέρει όλες τις ανέσεις για καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές, γεμάτες ευχάριστες δραστηριότητες κοντά στη φύση.

Οι Δελφοί είναι ο δεύτερος σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας και κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το μαντείο των Δελφών θεωρούνταν το κέντρο της γης στην αρχαιότητα και υπήρξε σημαντικό λατρευτικό και πολιτιστικό κέντρο.

Ο ρόλος και σημασία των Δελφών, αντικατοπτρίζεται στα σημαντικά αφιερώματα και τους θησαυρούς που αφιερώθηκαν στον ιερό χώρο από πόλεις - κράτη του ελλαδικού χώρου, των Ρωμαίων αλλά και από πολιτισμούς της Ασίας.

Το μουσείο των Δελφών διαθέτει μεγάλη συλλογή εκθεμάτων που καλύπτουν μεγάλη χρονική περίοδο της ύπαρξης και λειτουργίας του ιερού, διευκολύνοντας στην κατανόηση της σημασίας αυτού του σπουδαίου κέντρου.

Εκτός από τους Δελφούς υπάρχουν στον Παρνασσό και άλλοι ενδιαφέροντες προορισμοί, σε περιοχές της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας που συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά με την ιστορία δημιουργούν το ιδανικότερο σκηνικό για ευχάριστες εκδρομές και δραστηριότητες.

Για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες υπάρχουν πολλές προτάσεις σε παραθαλάσσια χωριά και θέρετρα, όπως τα Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα, το Γαλαξίδι και η Ιτέα στον Κορινθιακό κόλπο. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για να επιλέξετε τον προορισμό των διακοπών σας, συνδυάζοντας την πανέμορφη φύση και τη ζεστή φιλοξενία.

Θα συναντήσετε όμορφες παραλίες άλλες ερημικές και γαλήνιες και άλλες κοσμοπολίτικες με δυνατότητα θαλάσσιων σπορ και άλλων δραστηριοτήτων, όλες όμως στο ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει τη γενικότερη περιοχή του Παρνασσού.

Πολλά παραθαλάσσια χωριά προσφέρουν υπηρεσίες διαμονής και διασκέδασης , με ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Η περιοχή του Παρνασσού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής όμως και το χειμώνα, όπου το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι σε πλήρη λειτουργία. Στις χιονισμένες πλαγιές του θα κάνετε χειμερινά σπορ, ενώ στα ορεινά χωριά θα απολαύσετε τη γραφικότητα και τη ζεστασιά που κυριαρχεί σε κάθε γωνιά τους.

Στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού λειτουργούν οργανωμένες πίστες για να κάνετε χειμερινά σπορ, ενώ η φυσική ομορφιά του τοπίου και η θέα που προσφέρεται είμαι μοναδική. Η Αράχωβα που είναι η αγαπημένη βάση διαμονής των χειμερινών επισκεπτών, γεμίζει ζωή και φιλοξενεί στους όμορφους χώρους χιλιάδες επισκέπτες. Διαθέτει καταλύματα όλων των κατηγοριών και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για διακοπές ποιότητας και απόλαυσης.

Στον Παρνασσό θα συναντήσετε όμορφες πόλεις και χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε. Κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και ομορφιά που σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία δημιουργούν τη μαγεία της Κεντρικής Ελλάδας. Οτιδήποτε τύπο διακοπών επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε, στον Παρνασσό θα βρείτε αυτό που ζητάτε κάθε στιγμή του χρόνου. Με τόσες προτάσεις θρησκευτικού, εναλλακτικού και κλασσικού τουρισμού ο Παρνασσός προσφέρει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα και πάντα έχει όμορφες εκπλήξεις για τους επισκέπτες του.


Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands