Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΝομός Φωκίδας - Παρνασσός

Ο νομός Φωκίδας βρίσκεται ανάμεσα και συνορεύει με τον νομό Βοιωτίας και Αιτωλοακαρνανίας. Όπως όλες οι περιοχές γύρω από τον Παρνασσό έτσι και η Φωκίδα, προσφέρει απόλυτο συνδυασμό της ορεινής ομορφιάς με τις γαλάζιες παραλίες στις ακτές της, με τοπία που σου κόβουν την ανάσα και σου χαρίζουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Οι Δελφοί, το κέντρο του κόσμου και ο ομφαλός της Γης, το ιερότερο λατρευτικό κέντρο και μαντείο του αρχαίου κόσμου, ανήκει στην Φωκίδα.

Βοιωτία Ξενοδοχεία Ταξίδι Βοιωτία Δελφοί Βοιωτία Διαμονή Στερεά Ελλάδα

Η Φωκίδα είναι ευλογημένο μέρος, με καταπράσινες πλαγιές και πεδιάδες με ελαιώνες που απλώνονται μέχρι τα παράλια της. Τα τοπία της είναι πραγματικά πανέμορφα και σου προσφέρουν την συγκίνηση της επαφής με την φύση και την ηρεμία στις διακοπές σας.

Πρωτεύουσα της Φωκίδας είναι η Άμφισσα, μια γραφική και πολύ όμορφη πόλη, που σας προσφέρει απόλυτη φιλοξενία και πολλά αξιοθέατα για να γνωρίσετε την ιστορία της.

Κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της είναι το Μουσείο παραδοσιακής τέχνης Φωκίδος και η Εκκλησία του Σωτήρος, αντιπροσωπευτικό δείγμα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και τέχνης.

Οι Δελφοί είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Φωκίδα και συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Το τοπίο των Δελφών είναι πραγματικά μαγικό και σε εμπνέει να γνωρίσεις την ιστορία του τόπου.

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι διάσπαρτος με ευρήματα και εικόνες που σε ταξιδεύουν χιλιάδες χρόνια πίσω. Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου σε καλωσορίζουν οι θησαυροί και οι αφιερώσεις των αρχαίων Ελληνικών πόλεων, στον ναό του Απόλλωνα και σε προτρέπουν να συνεχίσεις την περιήγηση που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή.

Το μουσείο των Δελφών είναι επίσης ένας σημαντικός σταθμός στην περιήγηση του αρχαιολογικού χώρου και πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά ευρήματα που εκτίθενται στους χώρους του. Με εντυπωσιακά αγάλματα και εκθέματα, όπως η Σφίγγα της Νάξου, οι δίδυμοι κούροι, το άγαλμα του Αντίνοου και ο σιωπηλός κυρίαρχος του μουσείου ο Ινίοχος, που σε εντυπωσιάζει με την τελειότητα της τέχνης και την απόδοση της απόλυτης αυτοσυγκράτησης των συναισθημάτων του.

Για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, τα παράλια της Φωκίδας, προσφέρουν στιγμές δροσιάς και διασκέδασης, στα τουριστικά θέρετρα, όπως η Ιτέα, το πανέμορφο Γαλαξίδι, οι Άγιοι Πάντες και πολλά παραθαλάσσια χωριά που είναι ιδανικά για διακοπές με ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης.

Η Φωκίδα είναι από τους πιο δημοφιλείς νομούς της Ελλάδας και έχει συγκεντρωμένα κάποια από τα ομορφότερα τουριστικά θέρετρα και αξιοθέατα. Με εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στιγμές ευχάριστων διακοπών μακριά από το άγχος και τον θόρυβο της πόλης.

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands