Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΝομός Φθιώτιδας - Παρνασσός

Ο νομός Φθιώτιδας είναι από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας και βρίσκεται βόρεια των νομών Φωκίδας και Βοιωτίας. Ενώνει την ανατολική Ελλάδα με τον Παρνασσό και προσφέρει μεγάλη επιλογή διαδρομών και προορισμών με πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα.

Βοιωτία Ξενοδοχεία Ταξίδι Βοιωτία Δελφοί Βοιωτία Διαμονή Στερεά Ελλάδα

Στην νότια πλευρά της Φθιώτιδας υψώνονται τα βουνά του Παρνασσού και στην ανατολική πλευρά της, απλώνονται τα παράλια της στο Αιγαίο Πέλαγος, με το νησί της Εύβοιας σε πολύ κοντινή απόσταση.

Στην βόρεια πλευρά της Φθιώτιδας απλώνεται η Θεσσαλία στην οποία ανήκει και το Πήλιο με τις πανέμορφες γωνιές του.

Στα παράλια της Φθιώτιδας θα συναντήσετε πολλά τουριστικά θέρετρα με πιο δημοφιλή τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο, τα οποία είναι πλήρως οργανωμένα τουριστικά και συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο.

Η περιοχή της Φθιώτιδας είναι γεμάτη από αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας. Στις Θερμοπύλες έγινε η περίφημη μάχη, των Σπαρτιατών του Λεωνίδα ενάντια στους Πέρσες, όπου πολεμώντας γενναία έπεσαν στον βωμό της ελευθερίας.

Το άγαλμα του Λεωνίδα, στέκει αγέρωχο, προς τιμή του περήφανου και γενναίου Σπαρτιάτη, υπενθύμιση της ανδρείας και του ηρωισμού του.

Η Φθιώτιδα είναι γεμάτη αξιοθέατα, που αξίζει να τα επισκεφτείτε. Επίσης υπάρχουν ιαματικές πηγές με πιο φημισμένες αυτές που βρίσκονται κοντά στα Καμένα Βούρλα.

Πρωτεύουσα της Φθιώτιδας είναι η Λαμία, μια όμορφη πόλη, που συνδυάζει τον μοντέρνο και τον παραδοσιακό ρυθμό στην ζωή και τα δρώμενα της. Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι το επιβλητικό Φράγκικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, από εδώ θα θαυμάσετε την εντυπωσιακή πανοραμική θέα στην πόλη και τα περίχωρα. Επίσης άξια ενδιαφέροντος είναι τα μοναστήρια και οι εκκλησίες καθώς και τα μουσεία που λειτουργούν στην Λαμία.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού βρίσκεται στην νότια πλευρά του νομού Φθιώτιδος και έχει εύκολη πρόσβαση, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή στο ορεινό τοπίο του Δρυμού.

Η Φθιώτιδα είναι δημοφιλής και ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο, προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης και δραστηριοτήτων, που θα γεμίσουν τις διακοπές σας με ενδιαφέρουσες συγκινήσεις και ικανοποίηση.

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands